XVII. Kortárs Művészeti Fesztivál

A nyárköszöntő "kortárskodás"

"Az idei Kortárs Művészeti Fesztivál koncerteket, kiállításokat, filmes és színházi programokat, irodalmi maratont, színházi közönségtalálkozót és számos szabadtéri eseményt kínál. A rendezvénysorozat programjaira június 3. és 11. között kerül sor. Hagyományosan több kiállítás nyílik meg a fesztivál előtt, ezekhez különböző kísérőprogramok társulnak - például a Széna téri Tagkönyvtárban, A Szabadművelődés Házában vagy a Szent István Király Múzeumban."

Miközben a szekesfehervar.hu sajtóközleményét idézem, többször felötlik bennem a kérdés, hogy idén vajon milyen programokkal rukkolnak elő a szervezők. A Fesztivál ezeddig széles művészeti élményt nyújtott, így idén is a gyermekektől az idősebbekig várja a látogatóit, felfedezésre hívva a különböző, talán nem annyira ismert ágazatok irányába. 

Az eddig közzétett programok közül az Alternatíva című kiállítás május 13-án, pénteken 18 órakor nyitotta meg kapuit a Pelikán Galériában. A Székesfehérvári Művészek Társasága a minden évben szokásos tematikus kollektív kiállítással június 24-ig várja látogatóit. 

Május 14-én 11 órakor Fényérzékenység címmel Szolnoki Szabolcs festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Új Magyar Képtárban, mely június 19-ig tart nyitva. 

Tranker Kata május 20-án nyíló Közös Halmaz című kiállítása az absztrakt munkák során az asszociáció és az intuíció értelmezéseinek ad lehetőséget. Összekapcsolja a standard normális eloszlás, a Markov-lánc és a kiállításnak is címet adó közös halmaz elvont fogalmait, amelyek a művészeti közvetítésben általánosan megjelennek, mégsem gondolkozik el kellőképpen a néző a háttérgondolatokon. "Mi a normális? Mi a normálistól eltérő? Mi volt, mi van, mi lesz? És végül: melyik az én közös halmazom?" A Fesztivál keretein belül június 4-én, fél 6-tól lesz tárlatvezetés Tranker Kata vezetésében.

A szervezés javában folyik, és a programfüzet még nem került bemutatásra a nagyérdemű közönség felé. Az viszont biztos, hogy június 11-én, a Fesztivál zárónapján a székesfehérvári Bory-várban töltekeznek majd az eseményre elhivatott látogatók, és a jó hangulatot egészen az éjszakába nyúló események garantálják.

A Kortárs Művészeti Fesztivál, csakúgy, mint Székesfehérvár további programjai, a történelmiséget és a jelenkori arculatot hitelesen elegyíti. Köszönet a szervezőknek, és az odalátogatóknak, hogy ilyen módon is kedveskednek ennek a szívélyes városnak! 


Az esemény honlapjai: 
https://www.facebook.com/KortarsMuveszetiFesztival/timeline

https://www.kortarsfesztival.hu

Képek forrása: A Kortárs Művészeti Fesztivál facebook oldala. 
Írta: Kolle Gabriella


Budapest, 2016
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el