Gallery Weekend Budapest

Milyen galériákat és kiállításokat nézhetünk meg? 

A Budapest Gallery Weekend kortárs művészeti fesztivál a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány és a Kortárs Galériák Egyesületének együttműködéséből megszülető rendezvénysorozat. A legjobb budapesti magángalériáknak nyílik alkalma ezeken az évről évre megtartott hétvégéken a bemutatkozásra. 

A 2014 óta jelen levő kezdeményezést ebben az évben szeptember hónap második hetének hétvégéjén valósították meg. A jobbára szombatra (10.) és vasárnapra (11.) tervezett programokon kívül már pénteken részt vehetünk néhány különleges kiállításmegnyitón. Lássuk, mit is láthatunk ezen a napon!  

Szeptember 9-e, péntek: 

Vintage Galéria: Szabó Dezső Exposed című kiállításának megnyitója 19 órától 
Viltin Galéria: Tibor Zsolt etil rakéta című kiállításának megnyitója 19 órától 
Knoll Galéria: A nemzet korszaka című csoportos kiállítás megnyitója 19 órától 
Trapéz: Trapp Dominika performansza 20 órától 
Budapest Projekt Galéria/Weekend House: a GWB és a Nylon Discotheque című kiállítás megnyitó partija 21 órától 

Szombaton és vasárnap pedig hosszabbított nyitvatartással, délelőtt 11-től este 6-ig várja a látogatóit a 16 részt vevő galéria. Ezek: acb Galéria, Art+Text Budapest, Chimera-Project, Deák Erika Galéria, Horizont GalériaINDA Galéria, Kisterem, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, Galéria Neon, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria, Weekend House / Budapest Projekt Galéria

Az acb Galéria Halász Károly Magasles/High Stand, Felsmann István Kötött pályák és Vető János Virrasztás/Vigil c. kiállításával képviselteti magát. Vasárnap Kopeczky Róna tart tárlatvezetést 16 órától Halász Károly Magasles kiállításán. 

Az Art+Text Budapest Bodoni Zsolt The forest kiállítását mutatja be, ennek megnyitója szombaton 18 órától lesz. 

A Chimera-Project Anu Vahtra Forms of adaptation című kiállításán vasárnap 14 órától lesz tárlatvezetés. 

A Deák Erika Galériában látható Moizer Zsuzsa A növekvő zöld legendája című kiállítása. 

A Horizont Galériában Klára Hosnedlová és Igor Hosnedl Red Reeding Hood című kiállítása tekinthető meg.

Az INDA Galériában Csáky Marianne, Eperjesi Ágnes és Agnieszka Grodzinska Térfeszítés című csoportos kiállításon Indapalánta címen játszóházat hoz létre szombaton 10 és 13 óra között.
Az INDA Galéria Projekt Roomban Eperjesi Ágnes, Várnagy Tibor TAVATE képei kerülnek a nagyérdemű közönség elé. 

A Kisteremben Kokesch Ádámnak nyílik kiállítása Fehér zászló címen, amin maga a művész indít tárlatvezetést 17 órától vasárnap. 

A Knoll Galéria csoportos kiállításán AES+F, Alexander Brener & Barbara Schurz, Daya Cahen, Matej Kaminský, Vladimir Miladinović, Jarmila, Mitríková & Dávid Demjanovič, Nemes Csaba, Leonya Tsoy állít ki. A tárlat címe A nemzet korszaka. Hans Knoll szombaton 13 órától angol nyelvű tárlatvezetést tart. 

A Molnár Ani Galéria Benczúr Emese és Marge Manko Let it Shane címet viselő kiállítást hozza el nekünk. Szombaton 14 órától lehetőség nyílik beszélgetni Benczúr Emesével a galériában.

A Galéria Neonban Losonczy István állít ki az Ecru et Blanc címet viselő kiállításon. Ő maga tart tárlatvezetést vasárnap 15 órától. 

A Nextart Galériában Dobos Tamás "U" tárlatát nézhetjük meg. Ezt a kiállítást szombaton 18 órakor Alföldi Róbert nyitja meg. 

A TRAPÉZ Trapp Dominika ""És mennyire benne van korunk egész tragédiája is" címet viselő kiállításán Páldi Lívia tart tárlatvezetést vasárnap 18 órától. 

A Várfok Galériában Keserű Károly Keserűsó című kiállításának megnyitója szombaton 11:30-kor lesz. 
A Várfok Projekt Roomban pedig Kazi Roland Kicsiny falum címet viselő tárlatának megnyitója ugyancsak szombatra esik, 11 órára.

A VILTIN Galériában Tibor Zsolt etil rakéta címet viselő kiállítását tekinthetjük meg. 

A Vintage Galériában Szabó Dezső Exposed című kiállatával találkozhatunk. 

Végül a Weekend House-ban, avagy Budapest Projekt Galériában a Nylon Discotheque tárlat várja látogatóit. 

Ha végignézzük a teljes programot, bizony nincs okunk azt hinni, hogy unatkozni fogunk, amennyiben a hétvégét vagy a hétvége egy részét rááldozzuk a képzőművészetre. A galériák programjai természetesen ingyenesek, ahogy a kétórás galériatúrák is, amelyek 13, 15 és 16 órakor indulnak. Mindenképpen szükséges elmondani, hogy a túrákra előzetes bejelentkezés nem szükséges, elég mindössze megjelenni az induló galériánál, ahonnan a vezetés indul. Ezek a túrák 4 galériát érintenek, és a következőképpen alakulnak (értelemszerűen a Várfok Galériánál, acb Galériánál, VILTIN és Weekend House Galériánál kell megjelenni):

I. kör Várfok Galéria és Várfok Project Room - [M2 metró] - Art+Text Budapest - NextArt Galéria - Neon Galéria
II. kör acb Galéria, acb Attachment és acb NA - Knoll Galéria - Deák Erika Galéria - Horizont Galéria
III. kör VILTIN Galéria - INDA Galéria - Chimera-Project Gallery - Molnár Ani Galéria
IV. kör Weekend House / Budapest Projekt Galéria - Trapéz - Vintage Galéria - Kisterem

Bár a teljes programot lehoztam a cikkben, a friss információk értesülni lehet a programsorozat facebook oldalán (https://www.facebook.com/events/133343450431400/?active_tab=posts), illetve a nemrégiben feltöltött kisérő kalauzból kiderül, hogy hol találhatjuk meg az egyes galériákat, és napra lebontva milyen programot nyújtanak. (https://media.wix.com/ugd/22cf22_fa1d656467af401b9711bf3ffeb32d75.pdf

Élményekben és művészeti élvezetekben gazdag hétvégét kívánok! Írta: Kolle Gabriella 


Budapest, 2016
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el