Színáradatfüzér - Októberi ajánló

CAFe Budapest 2017

Kortárs Művészeti Fesztivál 

Október 6-a és 22-e között kerül megrendezésre hazánk őszi összművészeti programsorozata, melynek hangsúlyos részét teszi ki idén is a zene. Komolyzene, nagyzenekari koncertek, kortárs zene, elektronikai és jazzkoncertek várják az érdeklődőket. A Budapest Ritmo névvel illetett Közép-európai világzenei fesztivál a CAFe keretén belül az Akvárium Klubban kerül megrendezésre október 6-a és 8-a között. E mellett, a zenéhez közvetlenül kapcsolódó színházi, és opera előadások, film és táncművészeti programok is láthatóak lesznek. A Margó Irodalmi Fesztivál is a CAFe-n kerül megrendezésre, itt dedikáltathatjuk a frissen megjelent könyveket, magyar és külföldi szerzők munkáit. A képzőművészethez kapcsolódó programok közül pedig a 11. Nyitott műtermek délutánját emelném ki, és a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market nemzetközi kortárs művészeti kiállítás és vásárt. Természetesen szemügyre vehetünk különféle design-terveket is, élvezhetjük a fotóművészet és divatbemutatók hangulatát, sétálhatunk közösen ezeddig lezárt pontjain a városnak, s közben megállhatunk számos köztérre vitt látványosság mellett. 
A CAFe Budapest honlapjáról megtudhattok minden további infót: https://cafebudapestfest.hu/ 

Design Hét Budapest

Október 6-a és 15-e között bő egy hétig a használatunkba kerülő, minket öltöztető vagy minket segítő technológiák tervezésének bemutatására kerül sor. Rendkívül érdekes, hogy az ételdizájntól kezdve a médiában egyre jobban bővülő és ágazatokra szakadó szegmenseken keresztül a belső és külső-építészeti munkákat is szemrevételezhetjük. A díszvendég ezúttal Dánia, így az ő széleskörű dizájntervezésüket is meg lehet ismerni, valamint, természetesen a hazai és külföldi felszólalók előadásain is részt lehet venni, ahogy konferencia-beszélgetéseken és workshopokon is. 
A Design Hét részletes programjait és egyéb tudnivalókat innen érhetitek el: https://designhet.hu/2017/program 

Magyar Nemzeti Galéria - Korniss Péter

A Folyamatos emlékezet címmel nyíló kiállítás Korniss Péter fotográfus munkáit sorakoztatja fel, négy tematikus egységbe foglalva a 80 éves művész munkásságát. A paraszti életmód dokumentalizálása összeforrt Korniss Péter nevével, a Magyar Nemzeti Galériában való kiállítása azonban nem csak azért különleges, mert talán soha nem volt még arra alkalom, hogy retrospektív módon megjelenítsék élő magyar művészünk életművét, hanem mert legutóbbi munkáit most először láthatjuk majd a tárlaton. A kiállítás szeptember 29-én nyílik és egészen január 7-ig lesz megtekinthető. 
A Magyar Nemzeti Galérián olvashatjátok a kiállítás tudnivalóit: https://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/korniss-peter-folyamatos-emlekezet-122813 

Várfok Galéria - Korniss Péter 

A Magyar Nemzeti Múzeummal párhuzamosan, mintegy kiegészítve a múzeumi keretek között megjelenített műveket, rendez önálló kiállítást a Várfok Galéria. 

Október 18. - December 02. 

Platán Galéria - Basia Górska, Fukui Yusuke

A lengyel Basia Górska festményei és a japán művész, Fukui Yusuke tusmunkáiból nyílik kiállítás a Platán Galériában, a MissionArt Galéria együttműködésével.

Október 4. - November 9. 

Fészek Galéria - Soós Tamás 

Árnyékban címmel kiállítást rendez a Fészek Galéria Soós Tamás műveiből.

Október 3. - Október 20. 

acb Galéria - Gróf Ferenc

Mórusz Tamás Utópiájából indul ki Gróf Ferenc, mikor az ábécék betűtípusait vizsgálja. 

Október 3. - November 16.


Glassyard Galéria - Csákány István 

Az ökológiai katasztrófa elkerülhetetlenségét illusztrálja Csákány István installációja a Glassyard Galéria első kiállításán.
Szeptember 29. -

Írta: Kolle Gabriella 

Budapest, 2016
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el